Lihtne chili con carne
See lihtne chili con carne on üks meie laste lemmiktoite. See valmib kiiresti ja seda saab teha korraga terve kuhja. Kui seda esimesel õhtul riisi ja salatiga serveerida, siis võib järgmisel päeval pakkuda perele õhtusöögiks tortilla wrappe, mille sees chili con carne, salat, salsa jms. Või võib ülejäänud chili con carnet soojendada ja serveerida tortilla tšipsidega snäkiks. Kasutada võib ka ainult chili con carne vürtsisegu, aga mulle meeldib eriti, kui see on pooleks taco vürtsiseguga. Meie Casa de Mexico vürtsisegud on veel eriti toredad, sest need ei sisalda kunstlikke säilitusaineid ja neis on kasutatud tavalise lauasoola asemel Himaalaja teemantsoola. Kes soovib vähem vürtsikat tulemust, võib vürtsisegu kogust vähendada.
- 2 purki musti ube (vaata siit)
- 1/2 - 3/4 pakki chili con carne vürtsisegu (vaata siit)
- 1/2 pakki Taco vürtsisegu (vaata siit)
- soola (vaata siit)
Ideid serveerimiseks:
- basmatiriisi (Leiad siit ja siit)
- või tortillasid (vaata siit)
- või tortilla-chipse
- salsakastet (vaata siit)
- värsket koriandrit, riivjuustu
- punaseid või rohelisi jalapenoviile (vaata siit)
- või Brasiilia salatit peeneks hakitud tomatitest, paprikast, sibulast ja koriandrist, kastmeks laimimahl ja oliiviõli
Koostisained
- 800 g kodust või veisehakkliha
- 2 purki punaseid ube
- 2 purki musti ube
- 1 purk purustatud tomateid
- 1/2 - 3/4 pakki chili con carne vürtsisegu
- 1/2 pakki Taco vürtsisegu
- soola
- 1 sibul
- õli
Juhised
Tee nii
Haki sibul. Prae sibul suurel pannil klaasjaks, lisa hakkliha. Maitsesta hakkliha vürtsisegudega ja prae küpseks.
Lisa purustatud tomatid ja oad. Sega läbi ja lase madalal kuumusel podiseda, kuni kaste enam liiga vedel pole.
Maitse ja maitsesta vajadusel üle. Puista soovi korral üle värske koriandriga.
Ongi valmis.
Serveeri kas: 1. aurutatud basmatiriisi ja Brasiilia salatiga (vt eestpoolt)
2. tortilla wrappidena, mille sisse võib lisada ka riivjuustu, Brasiilia salatit, salsakastet, jalapenoviile, või • snäkilaual tortilla-tšipsidega söömiseks
Märkused
Kõik retseptid on testitud ja pildistatud Umami tiimi poolt.