14.03.2024 Voose rahvamaja saatuse üle arutati komisjonis

Täna toimus Kehra valla arengu- ja eelarvekomisjoni koosolek, kus arutati Voose rahvamaja saatust. Koosolekule oli kutsutud MTÜ Voose Külaselts juhatuse esimees Andrus Nilisk, et selgitada külaseltsi seisukohta hoone ülevõtmise osas.

14.03.2024 Voose rahvamaja saatuse üle arutati komisjonis
Voose Rahvamaha - Allikas anijavallakultuur.ee

Täna toimus Kehra valla arengu- ja eelarvekomisjoni koosolek, kus arutati Voose rahvamaja saatust. Koosolekule oli kutsutud MTÜ Voose Külaselts juhatuse esimees Andrus Nilisk, et selgitada külaseltsi seisukohta hoone ülevõtmise osas.  14.03.2024, arengu- ja eelarvekomisjoni koosoleku protokolliga saate tutvuda siin

Andrus Nilisk selgitas, et külaseltsil puuduvad vahendid ilma valla toetuseta hoone ülalpidamiseks. Ta tutvustas ka Voose külarahvaga peetud kohtumise tulemusi, kus esitati tingimused hoone üleandmiseks, mis külaseltsile sobisid.

Komisjoni liikmed esitasid küsimusi seoses hoone ülalpidamiskulude, juhatuse liikmete ja nende seisukohtadega hoone ülevõtmiseks, Voose kultuurielu väljasuretamise võimaluse ja Pikva seltsimaja võrdlusega. Andrus Nilisk ja Riivo Noor vastasid tekkinud küsimustele.

Marek Suik tegi ettepaneku Voose rahvamaja kinkelepinguga külaseltsile mitte üle anda, vaid oksjonile panna.

Komisjon otsustas mitte saata otsuse eelnõud volikokku hääletamisele. Vallavalitsusel paluti teha täpne analüüs, kui palju maksab vallale rahvamaja ülalpidamine.

Järgnevad sammud:

  • Vallavalitsus teeb analüüsi Voose rahvamaja ülalpidamiskulude kohta.
  • Analüüsi tulemuste põhjal teeb komisjon ettepaneku volikogule rahvamaja saatuse osas.